Montag, 16. Juli 2012

Bristol - cíl studijních pobytů v zahraničí a kolébka triphopu



Čím dál více lidí se v létě vydává na studijní pobyt do zahraničí, kde si chtějí vylepšit angličtinu. Nejoblíbenějšími destinacemi jsou Velká Británie a Malta, i když i USA se těší velké popularitě. Mnoho studentů angličtiny jsou mladí, kteří se chtějí nejen naučit anglicky, ale láká je i možnost poznat jiný životní styl a zvyky.

Bristol je jednou z nejoblíbenějších destinací pro letní prázdniny. Město je sice menší, ale přesto má svým návštěvníkům co nabídnout, a to zejména v létě. Pokud se zajímáte o hudbu, pravděpodobně vás nejdříve napadne Liverpool, ale i Bristol, kolébka trip-hopu, je rovnocennou alternativou.

Trip hop je hudební žánr, který se vynořil v polovině devadesátých let minulého století a charakterizuje jej spojení elektronické hudby a hip hopu. Zvláštní známkou anglického hip hopu jsou zřetelné jamajské hudební vlivy, což jej odlišuje od amerického hiphopu. V tomto kontextu je nutné vědět, ze Bristol byl jedním z největších přístavů v atlantickém oceánu a jedná se o jedno z etnicky nejrozmanitějších měst ve Velké Británii. Atmosféru trip hopu je těžké vysvětlit, lepší je si jej přímo poslechnout:


Asi nejznámější triphoponou skupinou v Anglii je skupina Massive Attack, která byla založena v roce 1991 právě v Bristolu a hraje hudbu ovlivněnou hiphopem, jazzem, rockem i elektronickou hudbou. Další zástupci žánru jsou například Portishead, Morcheeba, Moby nebo Saint-Germain

Užijte si léto na jazykovém pobytu v Anglii, třeba právě v městě Bristol, kolébce triphopu! 



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen