Freitag, 11. Juni 2010

Aloha! Učte se angličtinu na rajském ostrově!

Líbilo by se vám se učit angličtinu na dalekém ostrově v Tichém oceánu? Jednou z nejexotičtějších destinací, kde se můžete učit angličtinu, jsou slunečné Havajské ostrovy!

Dle patnáctého článku americké konstituce je Havaj jediným státem USA, který má dva oficiální jazyky: angličtinu a havajštinu. Dle demografického výzkumu z roku 2000 je pro 73,4% obyvatel Havaje mateřským jazykem angličtina.
Nejvíce „poangličtěné“ ostrovy jsou Oahu a Havaj, poté následuje Molokai, Lanai, Kaho’olawe a Maui.



Městem, kde můžete strávit jazykový pobyt na Havajských ostrovech, je Honolulu, hlavní město souostroví, které se nachází na ostrově Oahu. Zde se můžete učit anglicky a zároveň se ponořit do místní kultury. Honolulu není jen exotickým, ale i velmi živým městem, které se rozhodně vyplatí navštívit. Navíc ve v Honolulu po celý rok příjemné klima, takže se můžete vedle kurzu angličtiny věnovat i některé z nabízených aktivit – např. kurzu surfování.

V Honolulu najdete také slavný kráter Diamond Head či přístav Pearl Harbor. Navštívit můžete i přírodní rezervaci Hanauma Bay a pochopitelně světoznámou pláž Waikiki, na které se setkávají surfaři z celého světa a netrpělivě čekají na správné vlny. Třeba dostanete chuť si surfování vyzkoušet na vlastní kůži!
Na jazykovém pobytu v Honolulu se nemusíte omezovat pouze na jazykový kurz, ať již obecné nebo obchodní angličtiny. Můžete se především důkladně seznámit s místní kulturou, k čemuž se obzvláš´t hodí například nabízené kombinace kurzu angličtiny a hula tance, kurzu angličtiny a surfování či bodyboarding.
I mladistvým má Honolulu co nabídnout. V Honolulu nabízíme speciální prázdninový jazykový program pro mladé studenty ve věku 12 – 17 let. V programu jsou kromě kurzu angličtiny zahrnuty i aktivity a výlety, jako např. návštěva zoo, odpočinek na pláži Waikiki, plážový volejbal, projížďka na kánoi a surfování či výlety k vodopádům Manoa.



Během jazykového pobytu v Honolulu byste neměli zmeškat příležitost prozkoumat i další ostrovy z Havajského souostroví. Hlavních ostrovů je 6 - Oahu, Kauai, Maui, hlavní ostrov Hawaii, Molokai a Lanai. Na havajském souostroví najdete vše, co si jen můžete představit: modré tropické laguny, pláže s bílým pískem, poetické vodopády, neproniknutelnou džungli, majestátné hory i aktivní sopky, které jsou částečně zakryty sněhem (věřte nevěřte!).
Na Havaji můžete zblízka zažít exotickou přírodu, navštívit poetické domorodé vesnice a poznat místní městský život. Zkrátka nepřijdete ani pokud vás láká nakupování ve velkém stylu.
Ponořte se do tyrkysového moře havajské kulturní tradice a podnikněte jazykový pobyt v Honolulu.