Freitag, 30. April 2010

Učte se čínsky v zemi draka a nechte se okouzlit kulturním dědictvím Pekingu či Šanghajem a jeho směsí čínských a evropských vlivů!



Čína se svými více než 1 350 miliony obyvatel představuje nejpočetnější národnost na světě – celá pětina obyvatel naší planety jsou Číňané. Což také znamená, že každý pátý obyvatel Země mluví čínsky! Proč se k nim nepřidat? Podnikněte jazykový pobyt v Číně a objevte tuto fascinující zemi!

Čína patří k antickým civilizacím a může se pyšnit více než pět tisíc let starou historií. Kulturní dědictví země je nepřeberně bohaté, stejně jako z tisíců znaků sestávající čínská kaligrafie.
Země patřila po mnoho staletí k nejvyspělejším civilizacím a obohatila zbytek světa v mnoha ohledech: od přírodních objevů přes lékařství až po řemeslnou výrobu. Z Číny pocházejí i početné přelomové vynálezy jako knihtisk, kompas, papír, bankovky, nudle či střelný prach.
Dle rozlohy je Čína třetí největší zemí světa, co do počtu obyvatel je dokonce na prvním místě. To s sebou samozřejmě nese i velký podnikatelský potenciál. V současné době se firmy doslova derou o přístup na obrovský čínský trh.
V posledních letech se Čína otevřela dalším zemí a svou novou politiku stvrdila pořádáním dvou mezinárodně významných událostí – v roce 2008 hostilo město Peking letní olympijské hry, kterých se účastnilo více než 11000 atletů z více než 200 zemí. I díky této události se město architektonicky velmi vyvinulo a je pro něj typická harmonická koexistence historických a moderních staveb.
Od prvního května do posledního října 2010 hostí město Šanghaj světovou výstavu s názvem „lepší město – lepší život“, které by podle odhadů mělo přilákat 70 milionů návštěvníků z 200 zemí i mezinárodní organizace.
Návštěvu výstavy může příhodně spojit s ponořením do čínské kultury, jehož součástí bude ubytování u hostitelské rodiny a jazykový kurz na naší partnerské jazykové škole v Šanghaji nebo Pekingu.


Hlavní město Číny Peking je politickým a kulturním centrem země. Tisíce let stará historie města zde zanechala i ve světovém kontextu jedinečné stopy: čínskou zeď, zakázané město, letní palác a další památky, které byste si rozhodně neměli nechat ujít. Šanghaj je naproti tomu ekonomickým centrem země, které bývá nazýváno mostem mezi východem a západem. Město je všeobecně méně „čínské“ než Peking, částečně proto, že bylo dlouhou dobu pod západním vlivem, který je ještě dnes patrný na budovách ve středu města i na otevřenosti místních obyvatel. Díky velkému množství nejrůznějších oslav a bohatému nočnímu životu patří Šanghaj k nejživějším místům Číny.
Tyto fascinující krásy a ještě mnohem více můžete objevit na jazykovém pobytu v Pekingu či v Šanghaji!