Freitag, 5. März 2010

Jazykové pobyty pro děti a mladistvé


Znalost alespoň jednoho světového jazyka je dnes prakticky nezbytností, ať již kvůli studiu nebo zaměstnání. Proto se stále více rodičů zajímá o možnost poskytnout svým dětem i v tomto ohledu dobrý start a vyslat je na jazykový pobyt v zahraničí. Tam se děti nejen zlepší v cizím jazyce, ale pobyt v novém prostředí přispěje i k rozvoji jejich osobnosti.

Na jazykovém pobytu pro děti je však pro účastníky nachystáno mnohem více, než jen výuka jazyka. Nejoblíbenější jsou tradičně prázdninové kurzy, které zahrnují i bohatý program aktivit a výletů. Díky jazykovému kurzu tak docílí studenti rychlého pokroku a zároveň se nenásilně seznamují s novou kulturou. Navíc si mezi ostatními studenty z celého světa rychle najdou přátele, se kterými mnoho z nich zůstane v kontaktu dlouho po skončení programu. Nad pohodlím a bezpečím studentů bdí kvalifikovaní vychovatelé, kteří jsou zvláště specializovaní na výuku cizích jazyků pro mladé studenty. Během společenských a kulturních aktivit, které probíhají rovněž pod dozorem, studenti aktivně tráví volný čas, seznamují se s místem pobytu a přitom se neustále nenásilnou formou učí cizí jazyk.

Jak již bylo zmíněno, prázdninové pobyty v zahraničí mají navíc velmi pozitivní vliv na rozvoj osobnosti mladých studentů. Vaše děti se stanou samostatnějšími, naberou více sebevědomí a především se naučí přistupovat k nejrůznějším lidem, kulturám a názorům. V průběhu pobytu budou plně ponořen do nového prostředí a nasbírají zde mnoho cenných dojmů a zkušeností.

Ubytování je zpravidla nabízeno v hostitelské rodině nebo na internátu. Ubytovací prostory jsou pečlivě vybírány tak, aby byli studenti ubytováni v příjemném a bezpečném prostředí.

Co se bezpečnosti týče, můžete být zcela klidní. Mladší studenti jsou neustále pod dohledem zaměstnanců školy, vychovatelů či hostitelské rodiny. Se studenty nad 16 let jsou zpravidla považováni za mladé dospělé a proto pro ně neplatí nepřetržitý dohled, i oni však mají k dispozici telefonní číslo, na které se mohou v případě problémů obrátit v kteroukoliv denní i noční hodinu.

V neposlední řadě je povinností uzavření cestovního a zdravotního pojištění. Zpravidla jej uzavíráme automaticky, je ale možné jej nahradit ekvivalentním pojištěním, které si sjednáte sami u své pojišťovny.

Na prázdninový jazykový pobyt se mladí studenti mohou vydat třeba do tradičně oblíbené dovolenkové destinace Malta. S námi se tam opravdu budou učit anglicky - jako jedna z mála agentur spolupravujeme s jazykovými školami, na nichž počet českých studentů nepřesahuje 1%.
Oblíbené jsou ale i prázdninové jazykové programy pro mladistvé v Anglii, díky možnosti poznat typické prostředí britských internátních škol. A pokud vyberete jazykový program v anglickém Bournemouthu, dokonce v kombinaci s možností koupání v moři!