Dienstag, 5. Mai 2009

Jazykové pobyty v zahraničí


Jazykové pobyty – nejefektivnější metoda, jak se naučit cizí jazyky!


Pojem "jazykový pobyt" je v češtině používán relativně nedlouhou dobu, v západní Evropě se ale jedná o etablovaný výraz. Co tedy přesně znamená jazykový pobyt? V obvyklém smyslu slova se jedná o kurz cizího jazyka, který probíhá v zemi, kde je tento cizí jazyk mateřskou řečí. Nejobvyklejší jsou jazykové pobyt v délce 2-4 týdnů, ale není výjimkou, že se student rozhodne strávit na jazykovém pobyt třeba i půl roku nebo rok.


V dopoledních hodinách navštěvují studenti výuku cizího jazyka, kterou zajišťuje specializovaná jazyková škola; odpoledne se studenti účastní nejrůznějších kulturních a společenských aktivit, nabízených školou, během kterých mají neustále příležitost používat cizí jazyk, který tím velmi efektivně a v přirozeném prostřední procvičují. Zbývající volný čas studenti obvykle vyplňují poznáváním okolí, sportem a zábavou. Přitom neustále a přirozeně používají pouze mateřský jazyk dané země, což jim umožní dosáhnout výrazného zlepšení v relativně krátké době.


Jazykové kurzy, které v rámci jazykového pobytu můžete navštěvovat, jsou velmi různorodé. Jejich intenzita a zaměření závisí na konkrétních přáních jednotlivých zákazníků. Pro ty studenty, kteří by si rádi znalost jazyka pouze „osvěžili“ a je pro ně důležitý i dostatek volného času, jsou nabízeny standardní jazykové kurzy o intenzitě 15 – 20 lekcí týdně. Ti, kteří jsou připraveni věnovat studiu více času a dosáhnout výrazného pokroku, mohou navšrtěvovat některý z intenzivních nebo polointenzivních kurzů o intenzitě 25 – 40 lekcí týdně. Pro zaměstnance, kteří si jazykovým pobytem zvyšují kvalifikaci, popřípadě jej podnikají přímo z podnětu zaměstnance, jsou určeny kurzy obchodního jazyka nebo přípravné kurzy na mezinárodně uznávané jazykové zkoušky. Jazykové programy jsou nabízeny i pro děti a pro studenty 50+ (program Best Ager).


Efektivita jazykových pobytů je výsledkem několika faktorů, mezi jinými zejména princip „Total Immersion“. Smysl tohoto principu spočívá v tom, že jsou účastníci kurzů ubytováni v hostitelských rodinách, kde mají jedinečnou příležitost používat cizí jazyk v každodenním kontaktu. Kromě toho se také hlouběji seznamují s kulturou i každodenním životem obyvatel dané země.


StudyGlobal patří k nejúspěšnějším firmám v Evropě, které nabízejí jazykové pobyty, založené na principu Total Immersion. Kanceláře firmy se nacházejí v Berlíně, Barceloně a Paříži, odkud je poskytován zákaznický servis v angličtině, němčině, francouzštině, italštině, španělštině, polštině a nově i v češtině. Z nabídky si vybere každý – kromě standardních kurzů, obchodních kurzů a přípravných kurzů na jazykové zkoušky nabízí StudyGlobal také nejrůznější kombinace, jako např. jazykový kurz a stáž, kurz angličtiny a potápění (na Maltě), kurz španělštiny a flamenco (v Seville), kurz španělštiny a dobrovolnickou práci (ve vybraných potřebných regionech). Jazykové pobyty jsou nabízeny ve Velké Británii, Irsku, Španělsku, Itálii, na Maltě, ve Francii, v USA, Kanadě, Austrálii a dalších zemích.

V roce 2007 se StudyGlobal cestovalo 3000 spokojených zákazníků z více než 50 zemí. Od ledna 2009 mohou služeb StudyGlobal využívat i zákazníci z České republiky. Informace o jazykových programech v češtině je možné najít na internetové stránce www.studyglobal.cz. Zákazníci mají také možnost využít bezplatné zákaznické linky 800 700 605.